Från högertrafik till hållbar trafik!

Ungefär hälften av alla bilresor i Sverige är kortare än fem kilometer. I tätorter är cirka 70-80 procent kortare än fyra kilometer. Vi tror på att vi behöver en cykeltrafikomläggning – att vi helt enkelt på olika sätt får människor att välja cykeln framför bilen. Det vore bra för klimatet, folkhälsan och våra stadsmiljöer – för individen och för kollektivet. Cykeltrafikomläggningen är ett initativ startat av Batavus Elcyklar.
Läs mer
Starta en cykelpool
Samarbeta med Cykeltrafikomläggningen
Våra projekt

Inspiration

Här samlar vi artiklar som på olika sätt rör cykelpendling, hållbar utveckling, cykelnyheter, andra initiativ vi gillar eller berättelser från er som redan är frälsta. Dela gärna med er av era tankar och upplevelser. Tillsammans skapar vi en cykeltrafikomläggning!

05-07-2019

Smidig cykelservice med MIOO

14-06-2019

Vinn en Batavus Harlem E-go

11-06-2019

Digital klimatcoach ska hjälpa invånare att bli mer hållbara

Se fler

Vad är Cykeltrafikomläggningen?

Full img9816

För 50 år sedan bytte Sverige från vänstertrafik till högertrafik. Skälet var då ökad trafiksäkerhet för bilisterna. Nu är det dags att ta en annan problematik på allvar – vår miljö.

Därför lanserade Batavus hösten 2018 Cykeltrafikomläggningen, ett initiativ som uppmanar företag, organisationer och privatpersoner att i högre utsträckning välja cykeln framför bilen. Trots att allt fler bilar blir miljövänliga är det inte tillräckligt för att minska trafikens negativa effekter, som exempelvis luftföroreningar, bullernivåer och trafikrisker. För att skapa en mer hållbar livsmiljö måste biltrafiken minska, i synnerhet i storstäderna eller för kortare resor.

De allra flesta är måna om miljön på något sätt, och vi vill med Cykeltrafikomläggningen lansera ett initiativ som fortsätter uppmuntra till mer hållbara beteenden. Vi vill skapa en rörelse där företag, organisationer och privatpersoner har chansen att vara med och ta ansvar för en långsiktig trafikomläggning som gynnar oss alla - både privat och miljömässigt.

Hur kan jag bidra?

Full susan yin 63089 unsplash

En större förändring kan inte åstadkommas av bara en eller ett par personer, inte heller av endast ett företag. Därför ser vi att vi måste göra det här tillsammans. Det handlar inte om att förändra hela livspusslet, men att dra sitt strå till stacken i den mån man kan. Varje bil som ersätts av cykel en stor vinst för klimatet. Det är också en vinst för allas våra hjärtan och hjärnor. 

Som företag kan ni se till att uppmuntra till vardagscykling och göra det möjligt med enkel service, cykelparkering och kanske till och med el-cyklar för personalen att låna. En elcykel gör dete ännu lite enklare att faktiskt ta beslutet att ta cykeln till jobbet, skolan eller affären. Vi på Batavus som står bakom initiativet Cykeltrafikomläggningen kan hjälpar er med allt detta. Kontakta oss så pratar vi mer om hur vi kan möjliggöra en lite grönare vardag för just er! 

Vi tror också på vikten av att bara sprida budskapet. Vi uppmuntrar er att dela med er av vardagscykling under #cykeltrafikomläggningen på sociala medier, så delar vi era bilder och erfarenheter för att i slutändan förhoppningsvis bli ännu fler snälla cykelaktivister och vardagsrevolutionärer! 

Kontakt

Är du nyfiken på hur du som privatperson eller ditt företag kan ansluta er till cykeltrafikomläggningen och bidra till en mer grön stadsutveckling? Tillhör du en organisation som arbetar för samma mål och vill hitta ett sätta att samarbeta?

Kontakta oss på kontakt@cykeltrafikomlaggningen.se eller dela med er av er vardagscykling på #cykeltrafikomläggningen

Vi håller dig uppdaterad!

Ange mailadress för att ta del om information och erbjudanden från Cykeltrafikomläggningen och våra partners

Samarbetspartners

Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Läs mer här.
Jag godkänner