En större förändring kan inte åstadkommas av bara en eller ett par personer, inte heller av endast ett företag. Därför ser vi att vi måste göra det här tillsammans.

Det behöver inte handla om att förändra hela livspusslet, men att dra sitt strå till stacken i den mån man kan. Varje bil som ersätts av cykel en stor vinst för klimatet. En medelstor bil eller taxi släpper ut ca 132 g koldioxid per kilometer, vilket kan jämföras mot elcykelns 12g. Tar man exempelvis cykeln till jobb eller skola och sträckan är 12 kilometer tur och retur besparas miljön på 2880 g koldixod per dag. Det låter kanske lite, men motsvarar nära ett halvt ton koldioxid per person varje år om man endast ser till detta, och räknar bort köer eller andra faktorer. Det ger dessutom positiva effekter på våra hjärtan och hjärnor. 

Som företag kan ni se till att uppmuntra till vardagscykling och göra det möjligt med enkel service, cykelparkering och kanske till och med el-cyklar för personalen att låna. En elcykel gör det ännu lite enklare att faktiskt ta beslutet att ta cykeln till jobbet, skolan eller affären. Vi på Batavus som står bakom initiativet Cykeltrafikomläggningen kan hjälpar er med allt detta. Kontakta oss så pratar vi mer om hur vi kan möjliggöra en lite grönare vardag för just er! 

Vi tror också på vikten av att bara sprida budskapet och uppmuntrar er alla att dela med er av er vardagscykling under #cykeltrafikomläggningen på sociala medier, så delar vi era bilder och erfarenheter för att förhoppningsvis i slutändan bli ännu fler snälla cykelaktivister och vardagsrevolutionärer! 

Är du nyfiken på hur du som privatperson eller ditt företag kan ansluta er till cykeltrafikomläggningen och bidra till en mer grön stadsutveckling? Tillhör du en organisation som arbetar för samma mål och vill hitta ett sätta att samarbeta? Kontakta oss på kontakt@cykeltrafikomlaggningen.se